chualven.se

Välkommen till min blogg! Här kan du läsa om mina äventyr i Los Angeles där jag går på en sushi kurs i över två månader. Jag kommer dela med mig av de jag lär mig här i LA och även lite av annat jag gör på min fritid, men framförallt kommer det vara mat!

Femte veckan

Kategori: Allmänt

Man kan säga att den första veckan på andra professional lektionerna har börjat. Vi fick öva mer på att göra  nigiri. Man måste göra åtta sycken i 2 minuter. Jag kunnde göra 12 stycken men dom blev inte tillräckligt snygga, dom fick dock bra storlek.
  
Måndag

Denna dag bestod av mycket nigiri tillagning. Vi gick även igenom hur fisk är marinad. Det är naturligtvis inte inte lika för alla fiskar. En bra sushi kock kan marinera fisk så att den smaker underbart och för det måste man kunna grunderna. När man marinerar fisken försvinner den fiskiga lukten och smaken som man inte vill ha. Kvar blir en färsk smak av fisken som då också kan serveras som sashimi. Vi fick arbeta mycket med bläckfisk också. Kommer ihåg något lustigt som Sensei sa om bläckfisk, det var att bläckfisk betyder djävulens djur i europa. Vem vet det kanske är sant?
 
Tisdag 

Vi var på fisk marknaden med hela klassen. Vi fick vakna tidigt och gå till fisk marknaden som är i Downtown LA. Vi fick lära oss vad man skulle kolla på för att se om fisken var färsk eller inte. Man ska inte bara ett sinne utan man måste känna lukta och se. Det var en väldigt lärorik dag faktiskt, det kommer krävas mycket övning framöver, även när det kommer till shoppingen.
 
Onsdag
 
Vi lärde oss filea perca en typ av aborre. fick skalabort Amerikansk knivmussla. vi gjorde nigiri med dem.
sjöborrar ja vi fick lära oss hur man laga en sjöborra. Det va något som jag trodde inte skulle vara något man kunde äta eftersom det är bara taggar på den. Det är nemligen så att man ätter äggen på denna typ av djur.    
 
Torsdag
 
Det är thanksgiving här i Amerika men det är skola ändå för skolan firar inte sånt de är japaner följer japansk tradition och inte landets tradition. Hårt arbete måste vara dedikerad till att bli något.  
     
 Fredag 
 
På fredagan fick vi lära oss laga en havs ål på japansk vis. Sedan fick vi använda ål till sushi nigiri och maki.
 
 
NU kommer det några bilder från denna vecka :D
 
              
 
 
   Arigato gosai mashita
 
Det var allt för denna vecka mer nästa vecka :D
Kommentera inlägget här: