chualven.se

Välkommen till min blogg! Här kan du läsa om mina äventyr i Los Angeles där jag går på en sushi kurs i över två månader. Jag kommer dela med mig av de jag lär mig här i LA och även lite av annat jag gör på min fritid, men framförallt kommer det vara mat!

Sista veckan i Skolan

Kategori: Allmänt

 
Denna vecka har varit både bra och dåligt men jag tycker det kommer inte effektera min framtid utan jag väljer hur min framtid kommer se ut. Jag är väldigt lycklig över att få träffa så många underbara människor.
Här kommer lite om min sista vecka i LA :

Måndag

hade lite teori om hur man öppnar en resturang och tar hand om vad man ska veta  för att öppna en restaurang. olika steg inför öppningen av en restaurang.

Fick även lite information om hur man tar hand om en catering hur det går till vad man bröt veta för reglar. Efter allt de fick vi öva på våra nigiri bitar och våra rullarSista saken vi gjorde va våran sista talrik för lunch. Efter skolan idag så gick jag med Kullawat till en boba butik som serverar te med bubblor i de va från taiwan som denna varianten som de serverar kommer från taiwan. En dryck som jag spillde lite på min tröja och det såg förfärligt ut innan jag skulle möta dessa väldigt väl positionerad människor. OMNI hotel och åt mat väldigt hög klass men saken är att de tar deras japanska general sekretess ditt för middagar denna kvinna jag va med har till och med skakat hand med kungen och drottningen av Sverige eftersom de har bra relation med Japan. 

 

Tisdag

Idag gick vi till fisk marknaden och jag försov mig eftersom jag sövde över hos min klasskamrats lägenhet. Sensei ringde mig fyra gånger imorse då vaknade jag. när jag kom fram till marknaden hade han redan köpt klart all fisk som vi behövde till catering på fredag som är för 190 personer. 

Idag i skolan hade vi sushi bar demonstration där vi fick bjuda in folk till skolan om vi ville men jag viste inte exakt vilken dag det va så jag kunde inte direkt säga till dem jag ville bjuda till denna typ av uppvisning till de jag gillade. Jag har tyvärr ingen bild på mig där jag gör sushi framför någon eftersom ingen av de jag kände kunde komma. Ibland så kan det vara svårt att komma ihåg exakt datum för vilken dag vi skulle har denna event önska att jag kunde ha sagt något om eventet till dem jag kände här tidigare :S Men gjort är gjort. alla va glada träffade en trevlig taiwanes rumskamrat till min klasskompis som jag sövde över hos de va rätt schyssta och hans rumskamrat skulle komma och se klasskamraten hur han gjorde sushi men han sa fel dag till honom vilket om jag inte hade berättat så hade han inte dykt upp idag för eventet. Innan jag gick till prao så umgås jag lite med honom va öppen och trevlig får mer och mer kontakter här desto mer jag är här. Roligt.

 Onsdag 

Idag så har jag fått lära mig skära hirame och hur man skär frukter och efter de så filé jag en en sorts aborren. Efter de så övade vi på at göra dekoration talrik.

 

Torsdag

så va det prov för att göra sushi rulle och jag gjorde inte så bra ifrån mig men det finns alltid en ny gång där man kan vissa sina förmåga att vissa sin passion bara för att jag inte kunde leverera en special rulle betyder det inte att jag inte kunde göra en min tanke va ganska blank när jag brainstormade för att få ihop en förrätt och special rulle. Jag visste inte att man inte behövde göra en nigiri utan jag försökte hitta på allt som man skulle för att vissa upp för Sensei. Visst jag hade fel. Jag hörde att vi skulle göra olika speciella sushi trodde jag att vi skulle hitta på alla olika saker tills på provet. Det hade varit ett väldigt stressigt vecka. Jag säger att det va inget fel med att man kan få blank när man ritar och inte tittar efter rätt kreation utan inspiration. Månaden va mer repetion av vad vi hade lärt oss första månaden. Positiv och motivation till att vara och blir målriktad är alltid viktigt.

 

Fredag 

Sista dagen va bara skriftligt prov för att se hur mycket vi kan innan vi ska gå vidare i livet till något mycket mer än bara sushi kockar. Efter de va det 190 persopners catering preperation.

 

Det va allt från veckan. Här kommer några bilder från veckan:  

 
 
 
 
Domo arigato
Kommentera inlägget här: